Evenementen Centraal Register Techniek

Evenement

CRT Themadag 10-10-2024: Van pionier naar innovator - 5 jaar Centraal Register Techniek

Bekijken
Data beveiliging in het Centraal Register Techniek

Data- en informatiebeveiliging

Centraal Register Techniek

We leven in een digitaal tijdperk, waarin online en offline naadloos samenkomen. De toenemende digitalisering brengt uitdagingen met zich mee, zoals het risico op hacking. Maar de groeiende digitalisering opent ook de deur naar allerlei kansen, zoals efficiëntere gegevensverwerking, innovatieve toepassingen en nieuwe vormen van dienstverlening. Terwijl aandacht voor informatiebeveiliging cruciaal blijft, leidt digitalisering tot vooruitgang en verbetering binnen de samenleving. 

Het Centraal Register Techniek is in het leven geroepen om een deel van de sector te digitaliseren.

Hierbij is de nodige aandacht voor thema’s als informatiebeveiliging, privacy en kwaliteit. Met de ontwikkeling van technologie, cyberdreigingen en de toegenomen verwachtingen van gebruikers is het belangrijk dat de waardevolle data in het register dagelijks optimaal beschermd wordt. Om dit alles op een gestructureerde manier te doen heeft het Centraal Register Techniek gekozen voor ISO 9001 en ISO 27001 certificering. Met het behalen van beide certificaten laten we als organisatie zien dat we rekening houden met de omgeving van bedrijfsprocessen, klantgerichtheid, infrastructuur, veiligheid en het ontwerp en ontwikkeling van producten en diensten.

ISO 9001 gecertificeerd

Kwaliteitsmanagement

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen (KMS) en is verreweg de bekendste norm ter wereld. De norm legt de basis voor een krachtig systeem. Het Centraal Register Techniek voldoet met deze certificering aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

De voordelen voor onze organisatie en samenwerkende partijen zijn:

  • Voortdurend verbeteren en stroomlijnen van processen binnen onze organisatie.
  • Stimulatie van hogere gebruikerstevredenheid voor onze producten en diensten.
  • Creëren van veerkracht en duurzame groei door middel van risicogericht denken.
  • Verbeterde samenwerking met partners en andere belanghebbenden.
Het Centraal Register Techniek is ISO 9001 gecertificeerd sinds het jaar 2024.

ISO 27001 gecertificeerd

Informatiebeveiliging

ISO 27001 is een internationaal certificaat voor het voorkomen en verkleinen van incidenten op het gebied van informatiebeveiligingsrisico’s. Met het behalen van dit certificaat laat het Centraal Register Techniek zien dat we voldoen aan de wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging én dat we er alles aan doen om incidenten te voorkomen. Zo staat er in deze standaard beschreven hoe wij procesmatig omgaan met het beveiligen van de waardevolle data in het kwaliteitsregister.  

De voordelen voor onze organisatie en samenwerkende partijen zijn:

  • We zijn een betrouwbare partner voor samenwerkende partijen en gebruikers van onze producten en diensten.
  • We hebben meer zicht op risico’s waardoor we incidenten kunnen voorkomen.
  • We hanteren een strenge privacywetgeving en voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Het team van het Centraal Register Techniek is bewust in hun rol in informatiebeveiliging.
Het Centraal Register Techniek is ISO 27001 gecertificeerd sinds het jaar 2024.

'Een managementsysteem wordt gevormd door onder meer beleid, processen, afspraken, inventarisaties, risicoanalyses en -beoordelingen, interne audits enzovoort. Het is het geraamte van waaruit we ontwikkelingen blijven volgen en actie ondernemen'', zegt Christianne van Schaik.

Christianne is Vakspecialist Interne Organisatie binnen het Centraal Register Techniek en begeleidt het ISO proces van A tot Z binnen het register.

Waarom de combinatie ISO 9001 en ISO 27001?

Beide certificaten stellen eisen aan het Centraal Register Techniek, zo moeten er zaken goed georganiseerd en beschreven worden. Het verschil zit hem in de eisen, naast uiteraard het onderwerp van de norm. Bijvoorbeeld dat ISO 27001 veel strikter is in wat er gedocumenteerd moet worden. Met het behalen van beide certificaten laten zien dat we ons risicobeheer op het gebied van informatiebeveiliging goed op orde hebben en dat we toegewijd zijn aan optimale levering van kwaliteit gericht op onze producten en diensten.

Wil je meer weten over onze kwaliteitssystemen, data- of informatiebeveiliging? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Waarom de combinatie ISO 9001 en ISO 27001 voor het Centraal Register Techniek?